Article Image
Stockholms torg hamnpriser d. 2 okt Hvete 20—23 kr. pr tunna; Råg 16—17; Korn 17—18; Hafre 11—12 pr t:a; Gula ärter 24: —, Gröna :0 25 kr. pr tunna Hvetemjöl, svenskt, 2:20— :2: 60! danskt 2: 70—2: 80; Rågmjöl, ryskt, i dubbla mattor, 1: 35; dito i enkla mattor 1: 32; Rågsikt 2: 2 Krossgryn 50; Korngryn 2: 20— Hafregryn 2: 95—3: Potatis pr fot 80—1 kr.: Morötter 10 kr. Mjölk, osk., 37 öre pr k:a; dito sk., 20 öre. pr t:a; M Oxkött 4: 50—5 kr. pr lisp.; Fårkött, dito salt, 4: 50; Salt fläsk 8—9 kr. kr.; Bordsmör 90 öre—1 kr. pr skålp.; Matsmör 16— 17 kr. pr lisp,; Sötmjölksost 10—11 kr.; Mesost 4—5 kr.; Spisbröd 2: 40—2: 50; Gädda, lefvande, 6 kr. pr Åboxre 6 kr.; Sik m. fl. 4—5 kr.; Kabeljolånga 13—14 pr ctr; Strömming 1—1: 50 pr val; Alandsströmmin 24 kr. pr t:a; Norsk sill 28—29 kr; Salt lax i kar 9—10 kr. pr lisp.; Ål 12 kr.; Hjolmaregös 8 kr.; Timotej 95—1; 10 pr Tiöp.; Långhalm, parlass 12; Hafrehalm 30—35; Mjölkkor 75—100 kr. pr stycke, Rödlök 3 kr. pr lisp.; Slagtad gris 5 kr.; Björkved 25—30 kr. pr famn: Tall dito 18—20; Gran dito 16— 18 kr.;. Al ek dito 24 kr.; Vesteråsgurkor 2: 3: 50; Ägg 1: 10 pr tjog; Hummer 9 kr. pr tjog; gon 33 öre pr kanna; Potatismjöl och r ligp.; Helgryn dito 2: 50; Gås 3: . en 46 kr. pr ta: Dito 10 kr.; Syltlök, hvit, 40—5 öre Pr skålp.; Kålrötter 6 kr. pr t:a; Kräftor 25—50 öre pr tjog; Gurkor 12 kr. pr 100 lisp.

3 oktober 1874, sida 3

Thumbnail