Article Image
Stockholms torgc hamnpriser d. 4 sept. Hvete 20—25; 11—12; Gula ärte a pr tunna; Hvetemjöl, svenskt, 2: 30—2: 50; d:o danskt 2: 70—2: 80; Rågmjöl, ryskt, i dubbla mattor, 1: 32 —1: 35; dito i enkla mattor 1: 26—1: 28; Rågsikt 2: 10; Krossgryn 2: 50—2: 75; Korngryn 2: 40 55; Hafregryn 2:90—3 kr. pr lisp., Potatis 1: 25 50 pr fot. Mjölk, oskummad, 37—40 öre; d:o skummad 25 öre pr kanna. Oxkött 4: 5—6 kr; Fårkött, färskt, 5: 50—6, dito salt 4: 75—5 kr.; Fläsk, salt, 8: kr.; färskt, dito 7—8 kr. pr lispund. Smör, bords-, 95 öre—1 kr. pr fb; dito mat-, 16—17; Sötmjölksost 10—11 kr.; Spisbröd 2: 50—2: 55 pr lispund. Gädda, lefvande, 7—8 kr.; Aborre 6—8 kr.; Sik m. fl. sorter 4—5 kr. pr lispund. Kabeljolånga 13—14 kr. pr centner. Strömming 75 öre—1 kr. pr val. Norsk ill 29—29: 50 kr. pr tunna. Salt Lax i kar 9—10 kr.; 1 10—15 kr.; Hjelmaregös 10—12 kr.; Timotejhö 95 öre—1: 05 pr lispund. Långhalm 6—12 kr. pr lass. Hafrehalm 25—30 pr lispund. Mjölkkor 80— 125 kr. stycket. Rödlök 3 kr. prlispund. Gris, slagtad, 7—8 kr. stycket. Björkved 25—32 kr.; Tall 17— 21 kr; Gran 16—20 kr. Al och ek 22—25 kr. pr famn. Ägg 1 kr.—1: 10 pr tjog. Lingon 50 öre pr kanna; Potatismj och yn 4—5 kr.; Helgryn 2: 50 pr lispund. Äpplen, desort 2 kr.; dito mat50 öre; Tefvando höns 1: 50—2. Dragoxar paret 350 kr. paret.

5 september 1874, sida 3

Thumbnail