Article Image
Stockholms torg hamnpriser d. 21 aug. Hvete 21—29; Råg 17—18; Korn 18—19; Hafre 12: 50—13 pr lispund; Gula ärter 24 kr.; Gröna d:o 26—25 kr. pr tunna; Hvetemjöl, svenskt, 2: 50—2: 90; d:o danskt 2: 90—2: 95; Rågmjöl, ryskt, i dubbla matför, 1: 35; dito i onkla mattor 1: 30; Rågsikt 2: 15— 2: 25; Krossgryn 2: 75; Korngryn 2: 50; Hafregryn 90—3 kr. pr lispund; Potatis 1: 20—1: 25 pr fot. Mjölk, oskummad, 37—40 öre; d:o skummad 10—20 öre pr kanna; Oxkött 5—6; Färkött, färskt, 5—5: 50, dito salt 4: 50—5 kr.; Fläsk, salt, 8: 50; färskt, dito 47 kr—7: 50 pr lispund; Smör, bords-, 95 öre—1 kr. r FB; dito mat-, 16—16: 50; Sötmjölksost 10—11 kr.; esost 3—5 kr.; Spisbröd 2: 50—2: 60; Gädda, lefvande, 6—7 kr.; Aborre 5—6 kr.; Sik 4: 50pr lispund; Kabeljolånga 14 kr. pr centner; Strömming 75—83 öre pr val; Norsk sill 29—30 kr. RE tunna; Salt Lax i kar 9: 50—10 kr.; Ål 10 kr.; Hjelmaregös 8 8 kr.; Timotejhö 95 öre—1 kr. pr lispund; Långhalm 8—12 kr. pr lass; Hafrehalm 25 öre pr lispund: Mjölkkor 75—100 kr. pr stycket; Rödlök 2: 50 —3 kr. pr lispund; Gris, slagtad, 6—7 kr. pr stycket; Björkved 26—32 kr. pr famn; Tall 18—20 kr.; Gran 17—19 kr.; Al 24— Ägg 95 öre—1 kr. pr tjog; Potatismjöl gryn 4— Helgryn 2: 50; Färsk lax 60—70 öre; rökt dito, 90 öre—1: 25 pr fö; Hallon 1 kr. pr kanna; Körsbär 5—6 kr.; Röda vinbär 2 kr; dito svarta 2: 50—3 kr. pr lispund.

22 augusti 1874, sida 3

Thumbnail