Put sätt att förvara ägg. An ledningen till äggs förskämning är luftens tillträde genom de fina porerna på äggskalen, och möjligheten af deras förvarande beror derföre på att man lyckas utestänga allt tillträde för luften till det iare af ägget. Btt sätt som vanligen härför användes är äggens neddoppande i en kalklösning, hvarigenom ett öfverdrag af kalk fastnar på äggskalen. Annu bättre är emellertid följande metod: Man upplöser shellack i alkohol så att man erhåller en tunn fernissa, öfverdrager härmed hvarje ägg och, då äggen torkat, inpackar, man dem med lilländan nedåt i agnar eller sågspån. Då de skola begagnas aftvättas fernissan väl och äggen finnas då oskadade, dugliga så väl till matlagning som kläckning. Denna enkla method är långt bättre än den förstnämnda eller att doppa äggen i kalkvatten, hvarigenom äggen erhålla en oangenäm lukt genom kalkens inträngande i skalen, hvarjemte de blifva odugliga att användas till kläckning. Katalog öfer franska verldsutställningen. Privilegict att sälja kataloger öfver verldsutställningen i Paris har, efter infordrande af förseglade anbud från dem som önskade täfla derom, blifvit tillerkändt den bekante förläggaren Dentu, som gjort det oerhördt höga anbudet af 503,000 francs, (omkring 350,000 rdr rmt). Hr Dentu lärer räkna på att ändå förtjena 200,000 francs: