Hos P. A. HULDBERG och de flesta bokhandlare i riket h. å 4 rår 46 sk. bko, vb. å 4: 28.: Tredje Upplagan af Svenska Kocken. Denna nästan helt och hållet omarbetade upplaga är tillökad med 292 till det mesta nyare rätter, som först på sista åren kommit i allmännare bruk, och hvilka författarinnan pröfvat vara smakliga och ändamålsenliga. Hon yttrar i sitt företal, att denna omarbetning och tillökning äro frukten af den erfarenhet hon på sednare åren vunnit om matredningen inom åtskilliga af hufvudstadens förnämsta kök, men att denna erfarenhet likväl icke gifvit honne anledning att frånträda de hufvudgrunder för matlagningen, som hon förut under 30 år följt, och hvilka synts henne bäst egnade att uppfylla kokkonstens förenade fordringar af enkelhet, gmaklighet och prydlighet. Vidare yttrar hon, att ehuru hon tillbragt sin första tid som kokfru å landet och lärt sig väl känna dess behof, hon dock ej här gifvit detta något företräde, utan gått en sådan medelväg, som hon ansett bäst böra uppfylla både stadens och landets behof. Hvad beträffar förvaringssätten samt brygd, bak och flera ämnen, i hvilka Svenska Kockens företräde, allt ifrån dess första upplaga, varit afgjordt, så hafva de i det närmaste bibehållits oförändrade, höfvudsakligen blott med tillägg af några nyare förvaringssätt. Då redan de förra upplagorna vunnit det bifall, att omkring 6000 exemplar blifvit försålda, hoppas man för denna en ännu lifligare afsättning, helst priset är detsamma som förut, oaktadt boken blifvit ökad med omkring 400 sidor och innehåller fiera numror (inalles 4257) än någon annan kokbok.