Article Image
Hos P. A. HULDBERG och de flesta bokhandlare i riket
h. å 4 rår 46 sk. bko, vb. å 4: 28.:
Tredje Upplagan af
Svenska Kocken.
Denna nästan helt och hållet omarbetade upplaga är till-
ökad med 292 till det mesta nyare rätter, som först på si-
sta åren kommit i allmännare bruk, och hvilka författarin-
nan pröfvat vara smakliga och ändamålsenliga. Hon yttrar
i sitt företal, att denna omarbetning och tillökning äro fruk-
ten af den erfarenhet hon på sednare åren vunnit om mat-
redningen inom åtskilliga af hufvudstadens förnämsta kök,
men att denna erfarenhet likväl icke gifvit honne anledning
att frånträda de hufvudgrunder för matlagningen, som hon
förut under 30 år följt, och hvilka synts henne bäst egnade
att uppfylla kokkonstens förenade fordringar af enkelhet,
gmaklighet och prydlighet. Vidare yttrar hon, att ehuru
hon tillbragt sin första tid som kokfru å landet och lärt sig
väl känna dess behof, hon dock ej här gifvit detta något
företräde, utan gått en sådan medelväg, som hon ansett bäst
böra uppfylla både stadens och landets behof. Hvad beträf-
far förvaringssätten samt brygd, bak och flera ämnen, i
hvilka Svenska Kockens företräde, allt ifrån dess första upp-
laga, varit afgjordt, så hafva de i det närmaste bibehållits
oförändrade, höfvudsakligen blott med tillägg af några nyare
förvaringssätt. Då redan de förra upplagorna vunnit det
bifall, att omkring 6000 exemplar blifvit försålda, hoppas man
för denna en ännu lifligare afsättning, helst priset är det-
samma som förut, oaktadt boken blifvit ökad med omkring
400 sidor och innehåller fiera numror (inalles 4257) än nå-
gon annan kokbok. -
Thumbnail