tod, är det ej endast nödvändigt att undersöka hvilken qvantitativ smörproduktion derigenom kan tillvägabringas, utan ock att pröfva smörets förmåga att hålla sig, hvilken man t. ex, i Holstein tror sig åstadkomma genom låg temperatur af mjölken. Slutresvltatet är i vår tanka följande: Hr Gussander har genom sin lilla skrift fästat uppmärksamheten på trenne vigtiga ämnen, nemligen: 1:o Nödvändigheten af att, med mera sorgfällighet än hittills i allmänhet skett, skydda mjölken för att blifva gmittad af syra. 2:0 Vigten af en god och ändamålsenlig form på mjölkbunkarne. 3:o Möjligheten af att få mjölk att hålla sig vid hög temperatur — åtminstone under den kalla årstiden — och enligt uppgift äfven om sommaren, hvarigenom mjölkhushållaingen, om nämnde företeelse af erfarenheten bekräftas, bör kunna i betydlig grad förenklas. Den tänkande landtmannen inser lätt vigten af allt detta, och hr G. har den förtjensten att hafva fästat allmänhetens uppmärksamhet derpå.