Innehåll. Inledning. Koknivg i .limänhet, Föreskrifter fö eNgoring at särskuda sa3s karl, o. d. Föreskrifte yd inkop at lilsmecel. I. Soppor och Mjöolkiätter. Innehåller öfver 4 Buljonger och soppor, såsom vanlig, klar, gul, bru och hsk-buljong, buljong med ris, kål, fisk, ärtpure m. m. Consomme, oeppa å la Keine, perlgrynsapple-, säge-, Nypon-, kOrsvärs-, fisk-, svart-, vin s pja, m.m.; 14 mjolkiatier, säsom 2ggrynsvälling jar mjolk, bisquit , vemlj-, ägg-, mändelmjolk m. m. smö:och äjplegrot; barsacts-, körsbärsoch vin kaliskål. — Såsecm Bihang beskrivas åtskilliga klim per att lägga bu: longer, sasum fiskfars-, mandelrisgryns-, hvetbrods-kl.mpar, fiikadelier, m. m. 11. Kötträtter. Ionebåler 30 amättningar af ox kött, säsem Rus:bif, Boeuf å la Royale och ål Mude, Oxhare uch cxbringa stekt och griljerad, ret stek, rullader, b.ffs.ckar, kotletier, koutbullar, frika deller, ratter al tunga och njurar, m. m, — 29 an rattningar at Kalf, såsom kalistek, kalfiår, kaltbiing gujered och färserad Fricendesu, Färs, Kotletter : Ja Parma och flere slag, rulste:;, bicasse, å la Daube Kelibiise, erequetter njurbrod, m, m, — 45 eanrättningara i Harumel, Lam och Får, — Hjort-, Renoch Hearstek, — 19 anrättninger at svin, såsom fylld gris, skinka glecerad och griljerad m. m, å la Daube, Quarre Plicasse, Sylta, m. me — 42 anrättningar at fogel, såsom kalkon, gås, höns kycklingar, dufvor, änder, tjäder, hjerpar, m. m. till stekar, raguer, fri CassCcer, marinader, m. Mm. Hi. Fiskrätter. Innehåller 12 anrättningar af gäddz, såsom stekt , farserad, fläkt, krom, plockgädda. gäadrullader, m. m, — 8 at sborrar, såsom stufvade med ostron, med vin, kotlett-aboriar, m. m, — 50 enrättningar af Lske Ål, Rudor, Braxen, Gös, Sik, Asp, Flundra, Kap, Kabeljo, Lindare, m, m — 8 af OtrOmming. — 43 ct Sill, såsom Sillådor med ägg och grädda, griljerad, ma inerad sill, m. m, — 19 ef Lax, såsem Greflsx, Lax i papillote, lexmignonetter och ruletter, sallet, Jaxlådor med hu: mer, m. m. — 45 af Kräftor och Hummer, såsom Krättomelett, Kräftstjertar med äggröra, m, m. Hummer med gele, Hummersallat, m. mm, — 4 at Ostren. IV. Åsgprätter, till ett antal af 20, såsom äg2 med hvit sås, en saliade, med ciapris; förlorade, griljerade och färserade ägg; äggr ra och omeletter på flere sätt, ägg-croquetter m. m. fa V. Rätter sf Kotoch Grönsaker. Innehåller 65 avrättningar af Spenat, Syra, Spritoch Sockerärter, Lins; 8 särskilda Kålsorter, Turkiska och andra Bönor, Scerzane:a, Sparris, Morötter, Rofvor, Kålrötter, Kronoch jordirtskockor och potatis. VI. Buddivgar, till ett antal st 26, såsom: russin-, spenat , SägO-, ris , mandel-, citron-, äpple-, sylt-, bisquit-, glace-, kräft-, märg-, lefver-, plumbuvdding, m. m, VIL Såser, till ett antal al 25, såsom: kräft-, oliver-, capris-, senaps-, marjonad-, ägg-, estron-, champignon-, körsbärs-, citron-, smör-, vinsås, m m. VII. Sallster af hufvudsallat, rödbettor, gurkor, syltade frukter, m m. IX. Parstejer, till ett antal af 18, såsom af fiskfärs, kalfbriss, kräft-, hummer-, engelska små pastejer, m, m. Stor pastej på höns, fisk, hummer, m. m. X. Tårtor, Kakor, Bekelser och Korfekturer. Innehåller 4Tårtor, såsom Mardel-, Berliner-, Mareng-, Keisar-, Makren-, Spansk Tårta, m. m. — 26 Kzkor, såsom risgryns-, ost-, grädd-. meandel-, citron-, äpple-, bisquitkaka, m. m. Grädd-, äppleoch seckermunkar, vofflor och plättar. — 30 Bakelser och Confekturer, såsom Canapeer, Kransar, Sprits Spån, Mandelbakelser, Krokan, Bisquiter, Merenger, Sockerbröd, Karsmeller, m m. XL Cremer och Bremgeleer, till ett antal at 48, såsom mandel-, bisquit-, choklad-, marasquwin-, orange-, citren-, hallon-, vanilj-, mareng-, glacerad creme, creme brule, blanc mange, m m., hjorthorns-, citrer-, ananas-, krusbärs-, vingec, m. m, XII. Glacer, till ett antal af 15, såsom vin-, punseh-, ananas-, mandel-, m. m. XIII. Cempotter, ylter och Syltge!ter, till ett antal af 4o, såsom äpple-, päron-, krusbärs-kompott, att sylta klara och bruma körsbär, bigaråer, plommon. hallon, krusbär. med flere frukter och bär. XIV Bärsafter, Viner, och andra välsmakande varma och kella Drycker, till ett antal af 65. Körsbärs-, Hal!on-, Krusbärs m. fl. safter och vatten, Mandelmjölk och massa, Lemonad på flere sätt Vin af äpplen, körsbär, krusbär, vinbär, hallon, ! björklske, m. m. Mjöd på flere sätt. :Hypocras, Claret, Bischoff, Punsch och Carolina på flere sätt, The och Caffe med siraper och surrogater. Choklad af flere sorter. XV. Förvaringssätt a) inläggning i syror b) inseltning c) torkning d) rökning af kött och fiskrätter samt grönsaker, till ett antal! af 40. XVI Brödbakning. Allmänna reglor derför. Särskilda brödsorter: limpor, finare knäckebröd, mandelbröd, fetväggsimlor, finare thebröd, kringlor, skorpor, rån och pepparkakor, m. m. XVH. Prygd, Allmänna föreskrifter, samt flere särskilda ÖNS och Drickessorter. XVII Ättikberedning. Allmänna reglor. Vin-, bränvins-, öl-, och kryddättikor. Attika af affallen frukt. m. m. NIX. Biheng. Flere sorters korf. palt, lutning sf fisk, ostberedning. siraper, senap m. m, XX. Matsedlar, till stor, mindre och hvardagsfrukost, middag ech afton. Hos W. Lundeqvist komp. samt de fleste Bok