Article Image
Hos W. LUNDEQUIST Komp. och de flest
Bokhandlare i riket, å 32 sk. bko:
HANDBOK för DBYCKERS
BEREDNING.
Eller tydlig anvisning att på det enklaste sätt, äfver
uti smärre hushåll, utan jäsning. och destillering till
reda öfver 300 serskilda slags så väl kalla och var
ma som spirituösa och vindrycker. Af en erfarei
husmoder.
Här börjas med beredning af Te, urval af den bä
sta sort och igenkänningstecken på förfalskadt; Kaf
fe af flera slag och surrogater för detsamma; Choklat
och dess surrogater, 17 sorter. Derefter beskrifva
tillredningar af varma vindrycker, omkring 30 sorter
såsom Gloriat, Glödgadt vin, Toddy, varm Bischof
Whist, Hoppelpoppel, Engelsk mj ölkwey, Punsch -
Anglais, Punscb royal, Äggpunsch, Amerikans!
punsch, Stålpunsch, Mjölkpunsch, Gubbpunsch, o. f)
sorter Punsch, m., m. Så komma förskrifter för kal
la Vindryckers och Spirituösa dryckers beredning, öf
ver 90 sorter, hvarunder likörberedning förekommer
Här upptagas alla slags Bär- och Kryddviner, Bischof
Prälat, Kardinal, Claret, Artificielt Champagnevin
Glace-Punsch, Grogg af flera slag, Ratafior af 15 sor
ter m. m. Derpå öfvergår författarinnan till läskan
de :drycker, öfver 40 sorter, hvaribland förekomm
alla slags Fruktvatten, Julep, Mandelmjölk och Lemo
nader af många slag, flera sorter Siraper, att uppblan
dade begagnas till läskande drycker, såsom Ättiksirar
Hallonsirap, Körsbärssirap, m. m. Till slut upptaga
drycker för sjuka, som af flera läkare ansetts ända
målsenliga, såsom Hafredryck, Korndryck, Fenkols
dryck, Stålvin m. m.
Thumbnail