Article Image
TILL SALU FINNES: Af trycket har utkommit och säljes hos undertecknade (Myutgatan, midt emot Atktionshuset) och de flesta Bokhaudiare i Biket, a 32 sk. bko: Handbok for Dryckers i!eredning, : clier Tydiig anvisning att på det enklaste sätt, äfven uti smärre hushåll, utom jäsning och destillation tillreda öfver 300 serskilda slags, så väl varma som kalla, som varma och spivitur ösa och vindrycker. AF EN ERFAREN HUSMODER. När un den tid är inne, då man söker använda sommarens produkter på det ändamålsenligaste sätt, torde närvarande arbete, hvars förtjenster äro vitsordade af flera 1 saåken kunniga personer, blifva med välvilja emottaget af allmänheten. För att lemna en närmare öfversigt af hvad i bokeu fianes upptaget, meddelas här nedan dess INNEHALD: I. VARMA, ej SPIBITUÖSA DRYCKER. The, Surrogater för The, Ryskt eciler Reformert The, Kaffe, Kaffe aula Reine, Kaffe a la Cröme, Kalfesirap, Surrogater för Kalfe, Choklad af 16 serskilda slag, Surrogater för Choklad. (. VARMA VINDRYCKER och SPIRITVÖSA DRYCKER. Giloriat, Bavaroise, Maudelad, Ägg-öl, Glödgadt vin, Vin bral eller Alymeth, Vin-ägg-toddy, Sapajeau, Varm Bischof, Nykus, Whist Hoppelpoppel, Engelskt Mjölk-Wey, Hotpot af Engelskt dricka, Sydenhams dryck, Uhles, Varm Puosch, Puosch a PAnglais, Punsch royal, Ägg-punsch, Amerikansk punsch, Stalpunseh, Mjölkpunsceh, Gubbpunsch, Petitpunsch, Kungspansch, Punschessans, Citronvin. HL KALLA VINDRYCKER och SPIBLT UÖSA DRYCKER — Körsbärsvin, Smultronvin, Hallonvin, Vinbärsvin, Qvittenvin, Pomeransvin, Bischof, Prelat, Kardinal, Bischofsessens, Kristofiett, Kryddviner, Claret, Hippokras, Bourgogne, Kapvin Muskotsekt, Champagnevin af frukter, af Björklake, Björklakevin, Artif. Björklakevin, Artif. Ungerskt vin, Äppelvin eller Cider, Stärkbärsvin, Oxläggevin, Krusbärsvin, Silipup eller Sylletet, Ispunsch, Glacepunsch, Imperial, Grogg, Rummsckt, Fletsch, Majdryck, Landstorm, Sockerdricka, Enbärsdricka, Ingefärsdricka, Körsbärsbränvin, Hippotheke, Smultronlikör, Aprikosvatten, Persiko af Plommonkärnor, Pomeransbränvin, Pomeransessens, Populo, Eau divine, Citronbränvin, Citronagvavit Chokladlikör, Eskuback, Rossolis, Thelikör, Aqvavit, Eau de Barbados, Kanelextrakt, Nejlikeextrakt, Kaffeextrakt, Kakaoextrakt, Vaniljeextrakt, Bitter essans, Rosraåtafia, Nejlikeratafia, Ratafia af: Orangeblommor, at Hallon, af Körsbär, af Körsbärskärnor, af Vinbär, af Mullbär, af Vindrufvor, af Aprikoser, af Aprikoskärnor, af Plommon, af Plommonkärnor, af Nötter, Enbär, m. m., Cråöme af Pomeransblommor, af Vanilj, af Kaffe, af Jasmin, Huile de Vanille, Marasquin. IV. LÄSKANDE DRYCKER. Fruktvatten, Violblomvatten, Smultronvatten, Halonvatten, Vinbärsvatten, Körsbärsvatten, Artif. Seltservatten, Julep af 5 slag, Orgead och Mandelmjölk, Artificielt d:o af Hasselnötter m. m. Baktud, Limonad af flera slag, med och utan citroner, Orangead, Ättiksirap, Hallonsirap, Körsbärssirap, Vinbärssivap, Zscherbet m m. a . V. DRYCKER för SJUKA. Bröd-Tisan, Salep, Hafredryck, Korndryck, Maltdryck, Russindryck, Fenkolsdryck, Körsbärsdryck, Nypondryck, Oximel, sur och söt Vassla, Kryddvin, Malörtsvin, Staålvin, Chinavin, Pomeranselixir Citronelixir , Kanelelixir, Lifselixir, Malörtsvatten,sExtrakt af nötler m. m. Slutligen följer ett Bihang, innehållande beskrifning på Sockerkokning i alla grader af konsistens. : W. LUNDEQUIST Komp. se a pr r Ta ? hb

10 juli 1835, sida 4

Thumbnail