Article Image
GAFFELFRUKOST. Alla Gastronomer känna en art Norsk sill, som vid denna årstid landvägen hitföres från Norrige, och af sakkunniga personer plär stekas i papper, genom hvilken method en högst pikant och uppfriskande gaffelfrukost beredes. På den berömda Källaren vid Gustaf Adolfs torg, med öfverskriften: Patriis Musis, hvarest denna rätt ofta och väl serveras, hände nyligen, att en respektabel frukosterande person, just i det han nedlade knifven efter en dylik dejeuner, händelsevis varseblef, att den af honom förtärda sillen, hvilken han under ätandet hade högeligen berömt, var stekt i ett Nummer af Stockholms Tidning, gentilhommeriets representant i vårt land, hvars smidiga böjlighet alltid gjort honom särdeles tjenlig till alla slags konvoluter. Vå det kan jag säga, utbrast mannen, med en mine af glad förundran -— det var första gången som det Bladet innehöll något smakligt.

18 januari 1831, sida 4

Thumbnail