Hurudan en Källarmästare bör vara. En trind och fryntlig man, med neisa röd; gutår! Som helsar hvar person, som kommer eller går; År uppmärksam och glad, ty krögarns sura viner Man hellre föredrar, än krögarns sura miner. Hans kypare bör så dresseras, att de stå På stunden vid det bord, der man dem ropat på. Ej bör han låta frun i källarsalen stassa, Då sjelf han duger till, att sköta om sin kassa. Han hela dagen bör vid disken sitta still, Men bjuds han af en gäst, så dricker han den till. Han brädspel kunna bör ifall det vill behaga En kund, att ett parti nån gång med honom taga. Men hvad som först och främt ett källarråd bör ha, Det är en — kokerska som lagar maten bra. Får gästen vänta — strax han bör det observera Och färska tidningar åt denne presentera. Af alla bryggare sitt öl han taga bör, Ty då sig visar snart, hvem som har bäst kulör. Sitt vin blott der det finns utaf det prima slaget, Så slipper han bestämdt kritik af dryckeslaget. Han ej bör blanda sig i någon polemik, Att bibehålla folk — se der hans politik. Om proprete i allt sig söka att beflita Och ej ha för princip att icke lemna krita. Reinhold.