Article Image
Torgoch Mamnpriser. Göteborg d. 25 april. Spanmål: Hvete 2 kr. a 2: 15; råg 1: 55 å 1: 58, kvm 1: 30 ä1:45; hafre 1: 5 k 1: 20; åkorbönor 1: 10 pr 20 så.; ärter, mal20 kr., kok-25 a 26 kr. pr tunga. Mjöl: Hvete 2: 70 a 3 kr. sv. vara, 2: 80 å 2: 85 dauskt; rå wmal. 1: 70 a 1: 75, siktadt 2; 25 u 2: 30; Po 4 2 1: 5v pr 20 fb Ladugårdsprodnukter: smör, färskt borlsswör 75 a 80 ore pr få, matsmör 15: a 16 kr. pr 20 få, grädde 1: 253 1: 53; mjölk, oskummad 33 öre, skummad 20 Öre pr k:a; ost 25, 50 a 75 öre pr cb.; 5 åa 95 Öre pr tjog; oxkött 6 a 7 kr.; kobv kr. pr 20 f6; göäkalf. 33 a 37 öre yraä. lkalr 4 å 6 kr. pr st.; får 35 h 40 öre pr lb.; flask 00 h 7 kr.; talg 7 a 7: 50 pr 20 få. Rotfrukter: Potatis 8 a 9 kr. pr t:aKålyötter 8 hå 10 Öre pr st.; sockerrötter 33 a 40 öre bundten. Grönsaker: Rodlok 2: 50 3 3 kr. ; spansk lök 4 kr.; pepparot 3 a 4 kr. pr 20 tb. esilleri 8 a 10 öre pr st.; hvitkål 10 å 20 öre; blomkål 25 å 50 öre pr hufvud; rädisor 12 a 17 öre bundten. Ved: björk32 a 38 kr; furuoch gran25 a 80 kr. pr famn. Hö och halm: timotej och klosverho9 2 9: 50; sämre hö 6: 50 a 8 kr; råghalm 5 kr.; hafre5: 50 pr skeppund. Hudaroch skinn: ox16 a 20 kr. ; ko14 a 15 kr. kals-a å 3: 50 pr st. Fisk: kolja 2: 50 h 3 kr: rödspetta 1: 50 a 2 kr. prtjog; sjötunga 1 50 pr st. torsk 6 å 7 kr. ; hvitlios i: 25 å 1; 503; sill 50 a 60 öre; skaboskädda 1: 50 h 2 kr.; allt yr tjog; gädda 33 a 50 öre; aborre 40 å 50 öre; belleflundra 35 a 40 öre pr tö.: långa 1 a 1: 50 pr st.: rökt balmstadsiax 5: 50 a 6 kr. pr ft.; räkor 33 a 37 öre pr 10 tum, Fjäderfä: böns 1: 50 a 1: 25 pr st. ankor 6 a 8 kr. paret. 75, kycklingar 1:

27 april 1874, sida 3

Thumbnail