omkring en — och äterkastade sina rika färger i ljusskenet liksom hade det underjordiska hvalf som gulderäfvaren bildat, blifvit uthugget ur ett solidt stycke af den gula metallen. Guldet anträffades i ett noga begränsadt lager af 50 fots bredd. Den starkaste guldadran är tre fot bred och tresjerdedelar af denna utgöres af rent guld. Resten är hufvudsakligen vismuth. På båda sidor om denna ådra löper en sotsbred qvartsremsa, hvilken lemnar från 500 till 2,000 dollars pr ton. Som man ser förefaller denna historia mycket lik en fantastisk humbug. litt ryktbart äppleträd. En amerikansk tidning berättar: Det äppleträd, under hvilket general Le: säges ha kapitulerat — finnes ej mera till. Det enda gom finnes qvar af detsamma, är ett hål i marken, der det stått, och mun fruktar att såvida ej hålet ingärdas, älven det skall borttagas af kuriositetssamlare. Det bör anmärkas att denna apel var det största träd i verlden, enär det innehöll åtminstone tre ganger så mycket trä som den ryktbara California-eken, som var lika stor med fästningen Ham. Omkring 917 famnar ved af detta äppleträd ha redan blifvit spridda öfver Förenta Staterna i form af promenadkäppar, fiskspön, Paraplyskaft, polisbattonger, syskrin, smämaskiner, skrifschatuller, våstknappar, amuletter, blyertspennor, pennskafi, toddyskedar, tandpetare, tobakspipor och snusdosor. Det antal personer, som äro nog lyckliga att ega dessa reliker, uppskattas till omkr. 20 millioner. Tradet sotografieradeg innan förstörelsen börjades, och om ej den ledsamma omständigheten vore, att general Lee icke kapitulerat under ett äppleträd, skulle det ifrågavarande kunna anses som det märkligaste träd i historien. Kinesisk kokkoust. Då samtalet. — säger D. F. Rennie i sin resebeskrifning ÅPeking and the Pekingese — föll på den talent, som kineserna utveckia i kokkonsten, anförde hr Thorburn ur en af deras kokböcker ett märkvärdigt och grymt recept för kokningen af sköldpaddor. Sköldpaddan ställes i ett vattenkärl på elden; kärlet är försedt med ett lock, som har en tillräckligt stor öppning att sköldpaddan derigenom kan utsträcka sitt hufvud och åtkomma ett derbredvid stående starkt kryddadt vin, Då vattnets temperatur tilltager och äfvrn törsten, dricker sköldpaddan efter hand af det kryddade vinet, tills hettan dödar den, Men emellertid har hela hennes kropp blifvit genomträogd af den aromatiska vätskan, hvilken meddelar köttet en högst angenäm smak. Äfven om kokningen af ankfötter har stått att läsa i ett nyligen utkommet arbele. Man ställer nemligen ankorna på en het jernplåt öfver elden, hvarigenom allt blodet i kroppen på dessa djur smäningom drages ned emot fötterna, hvilka, sedan de uppsvält, skola vara en stor läckerhet. sätt att bevara ägg friska. Le Belier, en fransk journal, offentliggör i detta afseende följande metod, som möjligen kunde förtjena att försökas: Man upplöser 1 3 vax i 23 varm olivolja och bestryker med fingerspetsen hela ägget fullständigt dermed. ÄAggskalet absorberar småningom oljan och dess porer fyllas med vaxet samt blifva på detta sätt hermetiskt tillslutna. Det försäkras att på detta sätt preparerade ägg ännu efter två års tid kunna vara välsmakande, om de blott icke förvaras på någon varm plats. Tankekorn. Emot inga anspråk gör det täcka könet mindre invändningar än mot dem som grunda sig på den qvinliga konst, hvilken de alla studera, men hvari få hinna någon fullkomlighet. Aldrig medgifva fruntima — NNN 1 1 .2 JJ—