Article Image
Stockholms torg hamnpriser d.17 juli. Hvete 25—31 kr.; Råg 19: 50—21 kr.; Korn 19—20 kr.; Hafre 19—20 kr.; Gula ärter 24—25 kr.; Gröna d:o 28—30 kr. pr tunna. Hvetemjöl, svenskt, 2: 55—2: 88; d:o danskt 3 kr.; Rågmjöl, ryskt, i dubbla mattor 36—1: 40; ditoi enkla mattor 1: 35; Rågsikt 25; Krossgryn 2: 50; Korngryn 2: 30—2: 40; Hafregryn 2: 60—2: 75 pr lispund. Potatis 1: 50— 2: 00 pr fot; ötter 8 kr. pr tunna. Mjölk, oskummad, 37—40 öre; d:o skummad 18—20 öre pr kanna. Oxkött 5:00—6: 00 kr. Fårkött, färskt, 7: 00—7: 50 kr.; Fläsk, salt, 7: 50—8: 69; färskt dito, 6: 50—7: kr. pr lispund. Smör, bords-, 90—95 öre pr fö; d:o mat14—15kr. pr lispund. Sötmjölksost 10—11 kr.; Mesost 3—5 kr.; Spisbröd 2: 60—2: 65 pr lispund. Skånska limpor 8—12 öre pr skålpund. Gädda, lefvande, 5: 50—6 kr. Aborre 5—06kr.; Sik 4 kr. pr lispund. Kabeljolånga 13—14 kr. pr centner. Strömming 50—75 öre pr val. FOT sill 30 kr. pr tunna. Salt Lax i kar 11 kr.; Ål 10 kr.;; Hjelmaregös 8—7: 50 kr. pr lispund. Långhalm 8: 12 kr. pr lass; Hafrehalm 25—30 öre pr lispund. Mjölkkor 90—110 kr. pr stycket. Gris, slagtad, 6—7 kr. pr stycket.: Agg 1: 10— 1: 25 kr. pr tjog. Potatismjöl och gryn 4—4: -50; Helgryn 2: 2: 60 kr: pr lispund. Gåsbröst 2 kr. pr stycket, Timotejhö 85: 95 öre; Gödkalf, slagtad 7— 7: 50 pr lispund. i Smultron 1: 75—2 kr. gubbar 2: 20—3 kr.; Sockerärter 1 kr. pr Vasa Jordutsädesråg 23—24 kr; Nylands d:o 24—24: 50 kr, pr säck.

18 juli 1874, sida 3

Thumbnail