Article Image
Stockholms torg hamnpriser d. 19 juni. Hvete 24: 50—31 kr; Råg 17: 50—19: 50; Korn 16: 50—18: 50; Hafre 12—14 kr.; Gula ärter 22—25 kr.; Gröna d:o 24—30 kr. pr tunna. Hvetemjöl, svenskt, 2: 40—2: 80; d:o danskt 2: 90—3 kr.; Rågmjöl, ryskt, i dubbla mattor 1: 37—1: 40; dito i enkla mattor1: 30 —L1: 35. Rågsikt 2: 25; Krossgryn, 2: 35; Korngryn 2: 20; Tafregryn 2 60—2: 75 pr fispund. Potatis 1 kr. —L1: 25 pr fot. Mjölk, oskummad, 37 öre; d:0 skummad 18—20 öre pr kanna. Oxkött 6—7 kr; Fårkött, färskt, 7: 50—8 kr.; dito torrt 7 kr.; Fläsk, salt, 7: 50 —8: 60; färskt dito, 7 kr., 7: 25—6 kr. pr lispund. Smör, bords-, 90 öre pr F; d:o mat13: 50—14 kr. pr lispund. Sötmjölksost 10—11 kr.; Spisbröd 2: 50— 2: 60 pr lispund. Gädda, lefvande, 4kr.; Aborre 4 kr. Sik 2: 50 pr lispund. Kabeljolånga 13 —14 kr. pr centner. Strömming 25—50 öre pr val Norsk sill 28: 50—29 kr. pr tunna. — Salt Lax i kar 14 kr; Ål 10 kr.; Hjolmaregös 6 kr. Timotejfrö 4: 50—5 kr. pr lispund. Långhalm 812 kr. pr lass. Hatrchalm 25 öre pr lispund, Mjölkkor 105—120 kr. pr stycket. Gris, slagtad, 4—7 kr. pr stycket. Björkved 32 kr. Tall 28 kr.; Gran 26 Ir; Al 28—30 kr. pr famn. Ägg 90 öre—1 kr. pr tjog: Potatismjöl och gryn 4 kr. —4: 20; Helgryn 2: 10pr lispund. Timotejhö 75—80 öre pr lispund. Rökt Lax 1: kr.—1: 25; Dito färsk 56—60 öre pr F. Röct Renstek 40 kr. pr contnor. Dito Skinka 60 kr. pr osntner. Krusbär 20—25 öre pr kanna,

20 juni 1874, sida 3

Thumbnail