MR nd SR ren vn APP NE AGRIETLEBE SARAS (IR lador: . . Tiasenlig Matlagning, i Koks-ooh haskällskölgr omfattade skvälvanligmatt förvanlig. vil ock Ink af matvaror Mm af be ASBJÖRNSEN: Öfvors. af MATH. LANGLET: I Författaren är herro öfver sitt ämne och visar öss 1 raska drag konsten att lefva godt för bil: ligt pris — att äfven den tarfligaste tillagring-kan lemna läckra, och närande rätter samt att bristande äpåsslighet på nägra fi minuter kan göra den san: daste spis; ohelsosam. Han; visar: oss att välsmaken R intet vis är en likgiltig vid matlagning, lika itet som god matlagning en blott smaksak, utan att det tvärtom är både on pPenningfråga och en välfärdstråga; ty blott i mån som näringskraf. ten i våra födoämnen rätt användes, få vi vederlag för våra peogat, och derpå bero också till en stor del vår helsa. och: våra krafter till det dagliga ar: Betet. (Aftonbl.) De reglor han gifvit äro så lättfattliga, att de icke a öfver en anspråkslös husmoders fattning. -Hr Asjörnsens arbete förtjenade att uppmärksammas af hushållningssällskapen, att få plats i sockenbiblioteken; att staderas af fruntimmer, som icke anse det vara under sin värdighet att taga kännedom om en i del saker, som inverka på helsa, trefnad och ekonomi. (Post ov Inr. Tidn.) Sockerbagaren Ar