Article Image
Stockholms torg- hamnpriser d. 18 april.
Hvete 20—28 rdr; Räg 14 rdr å 14: 75; Korn
13: 50 å 14: 50; Hafro 9—9: 59, Gala ärter 18
—22 rdr; gröna dito 20—24 rdr pr tunna. Hvetes
mjöl, svenskt, 2: 65; dito danskt 2: 85 per lis
pund. Rägmjöl., ryskt i dubbla mattor I: 28.
sil : J ossgryn 2: 10, Korngryn
1: 80—2 rdr; Hafregryn 8. 25 A.B! 50 per lise
pund. Potatis 1: 80 å 1:50 per fot Mjölk.
oskummad, 83 öre, dito skummad 16—18 öre pr
kanna. Oxkött 5: 50 6 rdr; Fårkött, färskt 6
å 7 rår, dito salt 5 rdr; Fläsk, salt, 7: 50, dito
färskt 7—7: 50 per lispund. Smör, bords-, 75—85
öre per skålpund, dito mat-, 18 A 14 rdr per
lispund. Sötmjölksost 9: 50-11 rdr; Mesost 5
rdr; Spisbröd 2; 0ä—2: 25 per lisp. Gädda,
lefvande, 8—4 rdr; Aborre 3—4 rdr. Sik 2: 50.å
8 rår pr lispund. Kabeljolånga 18—14 rår pr
centner. Strömming 1—1: 50 öre per val.
Salt lax i kar 8—9 rdr; Al 10 rdr; Hjelmaregös
7: 50; Timotejfrö 6—6: 50 pr lis and. Öfänek m
8—12 rår per lass. Hafrehatm 25 öre per lispund.
Mjölkkor 120—180 rdr per stycket. Rödlök 7:50
er lispund, Ostron 22 rår pr träd. Gris, slagtad,
; 25—4 tår por stycket. Björkved 25—26 rdr;
Tall 17—18 rår; Gran 16—17 rdr; Al 18—19 rdr
Per famn. Vestsräsgurkor 8 rår pr kanna. Ryska
saltgurkor 5 rdr per 100 st ÄRE 80—90 öre per
tjog.. Saltsjölake 25 öre per skålpgnd; Hummer
20—22 rär per tjog. Lingon, kokta,.75 öre per
kanna, Potatiemjöl och gryn 3: 50—4.rdr; Hol
gryn 2: 50 pr lispand. Gäsbröst, rökta. 2 tår pr
stycket. Timotejhö 75 öre per lispund Tjäder
8-6 rår; Orre 8—4 rdr paret Hjerpo 8030 Oro
Ripa 70—80 öre pr at. Rökt ronstek 67—75 ö
dito skinlyr60--65 öre pr skål und. Råa ox- och
kohudar 8 50—7 rdr; dito kalfskinn 9 rdr per
ispund.
Thumbnail