Article Image
Stockholms torg hamnpriser d. 18 april. Hvete 20—28 rdr; Räg 14 rdr å 14: 75; Korn 13: 50 å 14: 50; Hafro 9—9: 59, Gala ärter 18 —22 rdr; gröna dito 20—24 rdr pr tunna. Hvetes mjöl, svenskt, 2: 65; dito danskt 2: 85 per lis pund. Rägmjöl., ryskt i dubbla mattor I: 28. sil : J ossgryn 2: 10, Korngryn 1: 80—2 rdr; Hafregryn 8. 25 A.B! 50 per lise pund. Potatis 1: 80 å 1:50 per fot Mjölk. oskummad, 83 öre, dito skummad 16—18 öre pr kanna. Oxkött 5: 50 6 rdr; Fårkött, färskt 6 å 7 rår, dito salt 5 rdr; Fläsk, salt, 7: 50, dito färskt 7—7: 50 per lispund. Smör, bords-, 75—85 öre per skålpund, dito mat-, 18 A 14 rdr per lispund. Sötmjölksost 9: 50-11 rdr; Mesost 5 rdr; Spisbröd 2; 0ä—2: 25 per lisp. Gädda, lefvande, 8—4 rdr; Aborre 3—4 rdr. Sik 2: 50.å 8 rår pr lispund. Kabeljolånga 18—14 rår pr centner. Strömming 1—1: 50 öre per val. Salt lax i kar 8—9 rdr; Al 10 rdr; Hjelmaregös 7: 50; Timotejfrö 6—6: 50 pr lis and. Öfänek m 8—12 rår per lass. Hafrehatm 25 öre per lispund. Mjölkkor 120—180 rdr per stycket. Rödlök 7:50 er lispund, Ostron 22 rår pr träd. Gris, slagtad, ; 25—4 tår por stycket. Björkved 25—26 rdr; Tall 17—18 rår; Gran 16—17 rdr; Al 18—19 rdr Per famn. Vestsräsgurkor 8 rår pr kanna. Ryska saltgurkor 5 rdr per 100 st ÄRE 80—90 öre per tjog.. Saltsjölake 25 öre per skålpgnd; Hummer 20—22 rär per tjog. Lingon, kokta,.75 öre per kanna, Potatiemjöl och gryn 3: 50—4.rdr; Hol gryn 2: 50 pr lispand. Gäsbröst, rökta. 2 tår pr stycket. Timotejhö 75 öre per lispund Tjäder 8-6 rår; Orre 8—4 rdr paret Hjerpo 8030 Oro Ripa 70—80 öre pr at. Rökt ronstek 67—75 ö dito skinlyr60--65 öre pr skål und. Råa oxoch kohudar 8 50—7 rdr; dito kalfskinn 9 rdr per ispund.

19 april 1873, sida 3

Thumbnail