HOLMBERGSKA BOKHANDELN (Stora Nyga-
tan N:o 16) och öfriga Boklådor:
Praktisk Kokbok
för unga husmödrar och tjenare. 440 anvisningar
för tillagningar af förrätter, kött-, korf- och fisk-
rätter, rot- och grönsaker, äggrätter, puddingar,
mjöl- och mjölkrätter, såser, soppor, kakor, tårtor,
båkelser, krämer, sylter och safter, drycker, bröd-
bakning, brygd, insaltning, torkning, inläggning och
förvaring af kött och grönsaker m. m. :emte bihang:
Om en Kokerskas åligganden samt kokkärls och
husgerådssakers ändamålsonligaste rengöring. Af
Margaretha Falk. Andra med Göteborgska fisk-
rätter tillökade uppl. 75 öre.
Den fullst. Obyreboken.
240 anvisningar att döda och fördrifva all slags
ohyra, såväl inom- som utomhus, synnerligast in-
sekter på växter, spanmålsmask, myror, råttor och
möss, mygg, ohyra på boskap, flugor, kakerlackor,
mål, loppor, löss och vägglöss. Etter tillförlitliga-
ste källor. 50 öre.
Praktisk Färgningsbok,
med särskildt afseende på mindre färgerier och
hushåll; innehållande: Färgning, appretering, fin-
tvättning, dekatering m. m. på alla slags garner
och tyg, nytt och gammalt: anvisning till färgstof-
ternas bedömande m. m. Af A. J. Hiessleiter.
73 öre.
Sockerbagaren och Likörfabrikanten.
Anvisning att tillaga karameller, mandelkonfekt,
brända mandlar, biscuiter, sockerbröd, thebröd,
bakelser, kakor, tårtor, konserver, marmelader, syl-
ter, safter, lemonad och mandelmjölk m. m., af J.
Juliusson. 2:a uppl. Tillökad med anvisningar att
på kall väg erhålla utsökta likörer, flera tårtsorter
m. Mm. 50 öre.