Article Image
ea å Norrbro) m. fl, bunrår: t pingan af Svenska Ckell, eller Handbok i den i Sveriye nu brukliga såväl tarfliga som isynnerhet firar: Matlugningen; jemte Föreskrifter för tillre:!nivg af bakverk, sylter, glacer, bränviner och safter m. m. Penna nästan helt och bil: omarbetade upplaga är tillökad med 232till det Mm are rätter, som först på sista åren lommit i allmän Lruk, och hvilka författarinnan pröfvat vara smak . yttrår i sitt-företal, att deans ervirbetning geh ti äro frukterna al den erfarsh t hon på sednare nit om matredningen ino a af hufyudstadens förvämsta kok, men att d i gifvit henhd anledning att fråntra hufvudgrunder för matlagningen, som hon förat ::rr 50-år följt, och hvilka synts benne bäst egnade a!t uopfylla kokkonstens förenar de fordridgar af enkelhet, :m:! ichet och prydlighet. Vidare ytwar hön, att, ebhw ivcbragt sin första tid som kokfra på landet och lärt känna dess behof, hon gifvit detta nå roiräde, utan gått enså dan mdclväg, som honan ist böra uppfylia både stadens och landets behof. r förvaringssätten samt brygd, bak och flera 1, i hvilka Svenska Kockens företräde, allt ifrån dupplaga, varit afgjordt, så hafva de I det närmaste bil s oförändrade, hufvudsäkligen blott med tillägg a n nyare förvaringssätt. Då redan de förra upplag mit det bifall, att omkring 6000 exemplar bli , hoppas man för denna en ännu lifligare a ans, belst priset är detsamma som förut, oaktadt boken ökad med omkring 400 sidor och innehåller flera n (inalles 4237) än någon annan kokbok. Hos P.A. HULDBERG ( den å 2 rdr 40 öre, häftad Tredjo I

21 maj 1859, sida 4

Thumbnail