Article Image
HANDELS-UNDERRÄTTELSER. TORGOCH HAMNPRISER. STOCKHOLM den 46 Febr. Hvyete; godt 20 å 924 rdr, sämre 47 å 48 rdr, råg 42 rdr, korn 49 rdr, hafra R rdr, blandsäd 8 rdr, ärter, -mal44 å 45 rdr, kok46 å 47 rdr tannan;: hvetmjöl. 2 rdr; rågmjöl 4 rdr, kornmjöl 4 rdr, potatismjöl 3: 24, ärtmjöl 4: 24, -korngryn 1: 32, krossgryn 2 rdr, helgryn 2 rdr, hafregryn 2: 32 xnäckebröd 2: 56, spisbröd 4: 32 pundet, potates 5 rdr 24 8 tunnan, 8 8 kappen, kålrötter 4 rdr, morötter 4 rdr tunnav, 24 Pp kappen, palternackor 4 rår tunnan, 24 8 kappen, pepparrot 4 rdr pundet, kål, hvit8å 9 rdr skocken; 4 å 8 8 hufvudet, surkål 42 8 kannan, rödbetor 4 rdr tunnan; bönor, orcuna 4: 24 pundet, 40 3:42 B marken, lök, röd8 å 49 8 marken, sylt46 å 48 f marken; Vesterås-saltgurkor rdr kannan, jordärtskockor 36 8 kappen, Sparris, ny 40 å 48 rdr hundrade:, krasse 4 rdr sållet, sallat 32 å 36 B8 marken, radikor 4 å 6 B stycket, pervilja 28 8 marken, 4 8 knippan, rädisor 6 3. nippan, miriam 6 8 marken, äpplen 45 å 46 fdr tunnan 48 B kappen, gyllen 46 å47 rdr tunnan, nin on, torra 48 B kannan, ägg 1: 12 å 4: 46 tjoget, smör 19 444 rdr pundet, färskt 36 å 40 f marken, ost 6 rdr pundet, 44 å 46-83 marken, mesost 149. 8 marken, grädda 4 rdr, mjölk, oskummaäd 18 å 20. B;jskummad. 10 8 kannan oxkött.3:24 å 4 rdr; kokött 5 rdr, kalf, gödd 6 å 6: 24, fårkött, färskt-4.å 4: 24 fläsk, färskt, 5 å 5: 24 pundet, 18 8 marken, salt 6 24 pundet, grisar, små 3 rdr stycket, 24 B: marken, bergslagskorf ö rår pundet, 12 8 marken, renstek ä rdr pundet, röntungor. 248 marken, hare 2 rdr stycket; tjäder 3: 24 å 4 rdr, orre 2 å 2:24 paret; hjerpe 24 8, kramsfogel 6 8 stycket, kalkon 40 ff marken, gäss, -slagtade 3:36 4 4 rdr, ankor 2:24 stycket; höns 4:49 å 4. 94 kyckling 56 få 4 rdr stycket: lax, rökt 40 8; salt 208 marken, ål48å 24p. gös 8å 10.8, gädda lefvande8 å 40 B;drusen 6 å 8 B3 torsk fi Pp, braxen 10:å:42 fB, lake, 42 6; aborre , lefvande. 8.å 10

16 februari 1859, sida 4

Thumbnail