rr Ra SN På AXEL HELLSTENS förlag har utkommit; å 924 bko: Den Inhemske Vin-fabrikanten och Hembryggaren. En fullständig, praktisk och lättfattlig. afhandling att medålst Saccharometerns tillhjelp tillverka alla slags inhemska Viner, jemte Porter, ör och: Svagdricka, af W. H. ROBERTS. Fritt bearbetad från femte Engelska upplagan. Innehåll: Förra Afdelningen. Vinberedning. — Inledning. Sockerprofvaren och dess bruk. Körsbärsvin. Champagnevin al omogna krusbär. D:o af mogna d:o. Russinvin Rödt och hvitt Vinbärsvin. Svart Vinbärsvin. Constantiavin af svarta och hvita vinbär. Vin af blandad frukt. Krikonvin. Körsbärsvin. Smultronvin. Björnbärsoch Hallonvin. Blandvin af äpplen, päron och russin. Ingefärsvin... Hemgjord Madeira. Malagavin. Hochheimer, Champagne och Constantia af Mat-rabarber. Mjöd. Vin af Björklake, Senare Afdelningen. Bryggning. — Bryggd i allmänhet. Malt. Vatten. Mäskning. På-ösnings-kanna: Vörtkoket.. Svalning. Jäsning. Tunning. Klarning. Svagdricksbryggd. Bryggning på två, halfannan och en tunna malt. Porterbryggd. Brygghuset. Bryggkittel. Mäskkaret. Vörtbaljan. Svalskeppet. Jäsningsk