TILL SALU. Hos T. V. SÖDERLUND (Stadssmedjegatan J4 9) och de flesta Bokhandlare i riket, å 4 rår 16 8 bko: Tredje Upplagan af Svenska Kocken. Denna, nästan heit och hållet omarbetade, upplaga är tillökad med 292 till det mesta nyare rätter, som först på si sta åren kommit i allmännare bruk, och bvilka författarinnan pröfvat vara smakliga och ändamålsenliga. Hon yttra: i sitt företal, att denna omarbetning och tillökning är fruk ten af den erfarenhet hon på sednare åren vunsit om mät redningen inom åtskilliga af hufvudstadens förnämsta kök, men att denna erfarenhet likväl icke gifvit henna an:edning au frånträda de hufvadgrunder för matlagningea , sam höp förut under 30 år f och hviika synts henne Präst egnade art uppfylla kokkonstens förenade fordringar af enkelhet, smaklighet och prydligtet; utan bar denna sednare erfarenhet tvertom alltmera stadfästat dessa prin ehuru de i åtskilliga väsendtliga åelar hvilka knas afvi ka från föreskrifterna i de kokbi E med Kor xen om allmänhetens bifall. Vidare yttrar hos att ehuro hon tillbragt sin första tid som kokfru å lande: och lärt sig väl känna dess bebof, hon dock ej här gifviv detta någo företräde, utan gått en sådan medelväg, som hon ansett bäst böra uppfylla både stadens och landets bet of. Iivat beträffar förvariogssätten, samt bygd, bak och flö ämnen, i hvilka Svenska Kockens företräde, allt ån des. första upp laga, varit afgjordt, så bafva do i det maste b behållis efö-ändrade, hufvudsakligen bott me! g af några nyare förvar ngssält. Då redan de förra : pp agorna v nnit det bifal!, att omkring 6000 exemplar blifvit försålda hoppas man för cenna ännu en lifligare afsättning, helst prise: är detsamma som förut, oaktadt boken biifvit ökad med omkring 100 sidor och innehåller flera numror (ioalies 4377, än någor annan kokbok.