Article Image
Af tryycket har utkommit och säljes hos Bokhandlaren T. V. SÖDERLUND (Stadssmedjegatan 9) och de flesta Bokhandllare i riket, å 4 Rdr 46 8 bko: Tredje Upplagan aj SVENSKA KOCKEN 2 Denna hösten helt och hållet omarbetade upplaga är ll. ökad mel 292 till det mesta nyåre rätter, som först på sista åren kommit i ållmännäre bruk, och hvilka författarin han pröfat vara smakliga och ändamålsenliga. Hon ytträr i sitt företal, att denna omarbetning och tillökning är frukten af den erfarenhet hon på sednare åren vunnit om mat redningen inom åtskilliga af hufvudstadens förnämsta kök men att denna erfarenhet likväl icke gifvit henne anled ning frånträda de hufvudgrunder för matlagningen, som bon förut under 30 år följt, och hvilka synts henne bäst egnade att uppfylla kokkonstens förenade fordringar af en kelbet, smaklighet och prydlighet; utan har denna senare erfårentiet. tvertom alltmera stadfästat dessa principer, ehuru de i åtskilliga väsendtliga delar (hvilka serskildt uppröknas) afvika från föreskrifterna i de kokböcker, som täflat med Kocken om allmänhetens bifall. Vidare yttrar hon, att ehuru hon tillbragt sin: första tid som kokfru å landet och lärt sig väl känna dess behof, hon dock ej här gifvit detla något företräde, utan gått en sådan medelväg som: hon ansett bäst böra uppfylla både stadens och lan: dets beho! Hvad beträffar förvaringssätten, samt brygd. bak och fera ämnen, i hvilka Svenskå Kockens företräde alltifrån ss första upplaga, varit afgiordt, så hafva de i det närmste bibehållits oförändrade, hufvudsakligen blon med tillägg af några nyare förvaringssätt. Då redan de förra upplagorna vunnit det bifall, att omkring 6000 ex blifvit försålda, heppas man för denna ännu en lifligare afsättning, meldst priset är detsamma förut, oaktadt boken Blifvit ökad med omkring 400. sidor och innehåller flera numror (imalles 1937) än någon annan. kokbok.

14 oktober 1851, sida 4

Thumbnail