Article Image
Al trycket har utkommit och säljes hos Bokhenilaren
YT. V. SÖDERLUND (Stadssme:j gatan JG 9, och de fle-
sta Fokban lire i riket ? 4 Rör 16 8 bko:
Tredje Upplagan af
SVENSKA KOCKEN.
Derna näs:an helt och Lålet omarbetade u-plaga är
tilskad med 292 till det mesia nyare rätter, som först
på sista å:en kommit I a imännare örok, och bvika för-
farsa -ionan fpröfrat vara smakiliga osh bndamålsenliga.
Eon yttrar i sitt företa!, a t denna omarbetniog och til
ösving ärfrikten af dea erfarenhet boa på sednare åren!
vacRi om bf arsdnnien irom åtskilliga af bufrvudsta-
eers förnimsta kök, moa att derna erfaresbet likväl icke,
Kfrir benne eniedning atv frånträda do bulvudgranser
för matagningen, sem hoa förat un:er 80 år följt, och
bvika syct. ho arne böst gor e ati uppfyla kokkon-
tt ns fore ade tordritgar af -pkohst, smaklighet och
tridlgb t; utan bar ccora sadcare erfarenbst tvertom
Almera stadfästat dessa pri ciper, cbaro de i åtskiliga
vis råtliga delar hvilsa sersk Ist uppsi knas afvika från
fyreskr fi rna I de kox-öcker, fom :iflitmei Keckea em
niimäntet ns bifail. Vidare ytrar ber, att eacra hen
tillsregt sin första tid såsom kskfru å lend-t och lärt sig;
väl konra dess beho, hon dock ej hör gifvit deita rågot!
före räde, utan gått en såsan medelväg, som han an-!
st bäst böra uppfya tå e stadens ech lande:s behof.!
Heat b treffar förvaring sitten, samt brygd, bak ech flera;
änn i hrlita Svenssa Kecken: företrä?e, alltifrån dess
1Ö s:å upplaga, varit afsjor t, så bafva de i det närma-,
ste sidebålits oförön : ade, hofru saktigen blott med til-
lagg af några nyare förvaringssätt. Då redam de förra
oppiagorsa vuvpnit det bifall, alt exkripg 60C0 ex. bl:f-
vn fö sålia, keppas men for cerpr ävBu er lifligare af:
så n AR, helist prisat är de samma som föret, cattadtbo-
kea biifvit. ökad med omkring 100 si!or och nnebålle
fera natmror inslies 1937, än nigon arnan kokbok.
Thumbnail