Article Image
Sammandrag å de hufvudsakligaste varor,
qvarliggande på Stockholms Nederlag och
Kvreditupplag den 1 Aug. 1850.
Anis 19,559 I. Beck 3,66 ; 1 19 I. Bensvärta 62,256
I. Borax 8,110 I. Bränvin: Arrak 146,837 kannor; Cog-
nac 6,841 d:o; Genever 261 d:o; Rumm 412,821 d:o; Sprit
B29 d:o. Cacao 1,406 K. Caffe 3,837,911 d:o. Canel
och Cassia Lignea 7,761 d:o. Cardemummor 740 d:o.
Co inter 314 d:o. Dricka: Porter 468 kannor. Öl 483
d:o. Fenkol 3,587 KE. Fikon 4,924 d:o. Fisk: torr Sey
53,793 1: saltad Sill 6,026 tunnor. Färger: Blyhvilt
B,928 TE; Cochenille 443 d:o; Gulocker 47,500 d:o; In-
digo 12,658 d:o; Krapp 14,679 d:o; Mönja 2,297 d:o:
Sappan, maten 1,254 d:o; Spanskgröna 2,805 d:o; Sumach
44449 d:o; Weyde 3,900 d:o; ej specificerade 349 d:o.
Garn: Bomulls-, hvitt 2,979 I. Galläpplen 2,893 d:o.
Gryn: Ris- 231 975 d:o; andra slag 3,498 d:o. Gummi
Arabicum 4,144 d:o: Gummi Lacca 41,344 d:o. Hartz
51,210 d:o. Hudar: oberedda 591714 d:o. Ingefära: torr
5,164 d:o. Jernbleck, förtent 24,057 d:o; Korkar: skurna,
43,631 d:o. Kött, saltadt 628 tunnor. Lakritz 57,549
F. Likör 24 kannor. Mandel 42,207 I. Musktott 157
d:d. Neglikor 266 d:o. Olja: Bom- 8,240 d:o. Peppar
A6,190 d:o. Plommon och Sviskon 37,332 d:o. Pome-
ransskal 6,786 d:o. Russin 92,527 d:o. Salt: Kok- 9,122
tunnor. Senap, malen 543 I. Socker: rå t, 5,026,595
d:o. Spanmål: Hvete 810 tunnor; Råg 5,467 d:o. Tage!
2,058 G. Talg1,422115 I. Tenn: oarbetadt, 538 1.
Terpentiao 4672 EI. Terpentinolja 974 d:o. The 3,407
d:o. Tjära 2,485 tunnor. Tobak: Blad, 245,851 I; Ci-
garrer 258 d:o; Spunnen :2,749 d:o; Stjelk 368,075 d:o.
Tvål: sämre slag, 34,172 d:o. Ull 2,904 d:o. Vin: på
buteljer 15,403 kannor; på fat 213,669 d:o. Vinsten: rå,
6,469 FT. Ättika 854 kannor.
Thumbnail