— Det Bäyerska ölet lärer snart komma att blif-
va en lika eftersökt och allmän artikel i Sverige
som i Tyskland. Redan har det, ehuru blott vid
ett bryggeri tillverkadt, börjat ansenligt uttränga
Portern, som förut hade ett snart sagdt uteslutande
välde bland maltdryckerna; nu lärer redan ett nytt
Bäyerskt bryggeri vara i det närmaste färdigt, och
helt nyligen har Bäyerskt öl från en fabrik i Öre-
bro, tillhörig en hr Brisman, hitkommit och yun-
nit mycket bifall. Man kan ej anvat än önska
framgång åt dessa företag, då det Bäyerska ölet,
hvilket ifrån vanligt öl i chemiskt hänseende skil-
jer sig genom såkallad underjäsning vid låg tem-
peratur, icke allenast är mera välsmakande, särde-
les då man fått försöka det några gånger, utan
också långt helsosammare än det på vanligt sätt
jästa ölet, samt dessutom lär gifva mera i dryck ur
samma qvantitet malt, än annat öl, och således,
oaktadt den längre tid som fordras för jäsningen, i
sjelfva verket säges icke biifva dyrare i tillverk-
ning; en omständighet, den vi dock ej bestämdt
känne,