— Det Bäyerska ölet lärer snart komma att blifva en lika eftersökt och allmän artikel i Sverige som i Tyskland. Redan har det, ehuru blott vid ett bryggeri tillverkadt, börjat ansenligt uttränga Portern, som förut hade ett snart sagdt uteslutande välde bland maltdryckerna; nu lärer redan ett nytt Bäyerskt bryggeri vara i det närmaste färdigt, och helt nyligen har Bäyerskt öl från en fabrik i Örebro, tillhörig en hr Brisman, hitkommit och yunnit mycket bifall. Man kan ej anvat än önska framgång åt dessa företag, då det Bäyerska ölet, hvilket ifrån vanligt öl i chemiskt hänseende skiljer sig genom såkallad underjäsning vid låg temperatur, icke allenast är mera välsmakande, särdeles då man fått försöka det några gånger, utan också långt helsosammare än det på vanligt sätt jästa ölet, samt dessutom lär gifva mera i dryck ur samma qvantitet malt, än annat öl, och således, oaktadt den längre tid som fordras för jäsningen, i sjelfva verket säges icke biifva dyrare i tillverkning; en omständighet, den vi dock ej bestämdt känne,