Bak- och Stek-Ungar.
Dessa vgnar, hvilkas jemna efterfrågan bäst talar för
deras användbarhet. äro ytterst simpla, såväl till kon-
struktion, som skötsel; de kunna placeras i kök eller ram,
på bordet eller golfvet. Med en ringa guantitet kol (en
kappe på 2 timmar) kan dagligen färskt bröd, kakor och
finare bakverk erhållas; kött stekt uti dem blifver fuH-
komligt lika välsmakande som på spett stekt. Det obe-
tydliga rum de upptaga och deras lätthel göra dem synp-
verligen användbara för landtstälten och sjöresor. Bästa
beviset för dessa ugnars ändamålsenlighet terde vara, att
inom 4!, ir öfver 200 st. blifvit spridda kring riket, samt
att intet missnöje med dem försports-
Större Ugn, beräknad för 4 lisp. kött, 25 Rdr rgs;
mindre Ugn, för 14 g 28 Rdr rgs;
Emballage och afsändning til! provinsen verkställes.
Till kontrollerande af tillverkningen är hvarje ugn för-
sedd med min patent- och namnstämpel.
G. KLEMMING,
4 J2 40 Drottningatan.