Article Image
Hos Bokhandlare i Stockholm och Landsorterne: Från
trycket nyligen utkomne, betydligt tillökta och förbättrade
7:de Upplagan af
Margaretha Nylanders
Handbok vid den finare matlagningen samt tillredningar
af Bakverk, Confeciurer, Sylter, Glacer, äldre och nyare
Drycker, Bärviner och Safter, jemte underrättelse om
bryggd, brödbakning och slagt, samt inläggnings- och för-
varingssält m. mi
I denna helt och hållet genomsedda och förbättrade
upplaga äro de tillförene efter B:hanget, under aTillägg-
nvinga, upptagna artiklar alla derifran, under hvar sina af
bokens klasser införde, utom dem, som tillkommit genom
ipplagans tryckning. Den är vidare utöfver hvad 6:e uppl. in-
nehäller, tillökad med omkring 150 artiklar, hvarvid bru-
ket och smaken omsorgsfullt rådfrågats. Den noggranna-
sie urskiljning härutinnan, förenad med en fullkomlig till-
förlitligbet, emedan icke någon obepröfvad, än mindre o-
verkstälibar eller missledande beskrifning finnes medde-
ad, äro de företrädesegenskaper, som denna bok, ej min-
Ire hädanefter än hiuilis, lärer tillerkännas af opartiska
läsarinnor. Det tillkommer äfven dem att afgöra rätimä-
tigheten af den preference, som genom prunkande annon-
cer velat tillvällas denna boks medtällare; vid hvars för-
fattande det dock icke aktats för rof au af bokens då
gångbara upplaga, nästan isin helhet, göra eftertryck, med
förändring eller omflyttning af blott etw och annat ord;
men genom hvilka, uppenbarligen endast till eftertryck-
ningens bemantlande, verkställda redaktionsförändringar,
så obetydliga de än äro, de efiertryckta artiklarnes ur-
sprungliga lä:tfattlighet och tydlighet gått förlorad.
Thumbnail