Hos W. LUNDEQUIST et Komp. vid Myntgatan och de
flesta Bokhandlare i Sverge å 4: 46 Bko. Den Svenska
ROCKEN
eller Handbok i den i Sverge nu brukliga, så väl tarfliga,
som i synnerhet finare matlagningen; jemte utförliga fö-
teskrifter för tillredning af Bakverk, Syler, Glacer, Bär-
viner och Safter, finare varma och kalla Drycker; äfven-
som Öl, Mjöd och vanliga Drickessorter; åtskilliga för-
varingar genom Inläggning, Insaltning, Torkning, m. m.
Denna kokbok innehåller ett urval af det bästa och
smakligaste i vår nu brukliga finare matlagning, hvar-
jemte ock åtskilliga mera tarfliga, men likväl smakliga
rätter beskrifvss. — Den söker meddela de tjenligaste
tillredningssätten härför så tydligt, att de utan svärighet
kunna eftergöras. — Den innehåller ett större antal (in-
alles 830) anrättningar, hvarigenom gifves tillfälle att
lättare välja hvad som under serskildta omständigheter
bör begagnas. — Öfriza ämnen, som med matredningen
äga närmaste sammanhang, såsom Brödbakning, Brygd,
Ättiksberedning, äfvensom de serskildta Förvaringssätten,
behandlas här både utförligt, noggrannt och i sjöd af sä-
kra grunder.