Af t-ycket har nyligen utksemmit och säljes hos
W. Lunde qvist Komp. vid Myatgstin samt hes
do flesta Borhandlare i riket:
Den Svenske Rocken,
eller Handbok i den i Svergoe nu brukliga, a å väl
tarfliga, som isynnerhet finare matlagnin-
gen; jemte utiörliga föreskrifter för tillredniog af
Bskverk, Sylter, Glicer, Bärv ner och Satter, finare
varme ech kalla Drycker, äfvensom Ö!, Mjöd och
venliga drickossorter; åtskilliga Förvaringar genom
Inläggning, Insaltoing, Torkning m. mm. (Kost. bh. 1
Räår 16 sk. bko)
Deavua Kekbok innehåller ett urval af dot bästa
och smakligaste i vår nu brukliga finare matlagning,
hvarjämte eck åtskilliga mera tirfliga, men likväl
smekliga rätter baskrifraa, — Den söker meddela de
tjerligaste fillredningssätten härför å tydligt, att de
utan svårighet kunna eftergöras. Den innehåller fle-
re (imlles öfver 850) snrättningar än nåzon af våra
förra Kokböcker, hvarigenom gifvas tillfälle att lät-
tare välja hvad som under serskilta omständigheter
bör begegnss. — Öfriga ämnen, som mad matredzin-
gen ägs närmarte sammanhang, såsom Brödbakning,
Bryad, Ättiksberedning, äfvsnsom de särskilta För-
varingssätten, m. m. behandlas här rasera utförligt,
neggreant, och i stöd af säkrere grunder, än i nå-
gon annan för oss bekamt kokbok.