Article Image
Hos W. LUNDEQVISTS komp. lbch do fleste
Bokhandlart i Riket;
Den Svenska Kocken,
eller handbok i dena i Sverge nu brukliga, så Väl
tarfliga, som isynnerhet finare Matlagnin-
gen; jemte utforlga föreskrifter för tillredning af
Bakverk, sylter, Glacer, Bärviner och Safter, fin:re
varma och kalla drycker, ätveusom Öl, Mjöd, och
vanliga drickessorter; åtskilliga försaringar genom in-
läggning, insaltning, torkning m. m. (Kost. h. 1 Rdr
10 sk. bko)
Denua Kokbok inrehåller ett urval af de bästa och
smeakligaste i vår nu brukliga finare matlagning,
hvarjemte och åtskilliga mera tarfliga, men likval
smakliga rätter beskritvas. — Den soker meddela de
tjenligaste tillredningssätten härför så tydligt, att de
utan svårighehet kunna eftergöras. — Den innehåller
ler e (inalles öfver 850) anrättningar än någon af
våra förra kokböcker, hvarigenom gifves tillfalle att
lättare välje hvad som under serskilta omstäodighe-
ter bor begagnas. — Ökbiga ämnen, som med mat-
redningen ega närmasto sammanhang, såsom Bröd-
bakning, Bryggd, At:iksberedning, ätvensom de ser-
skilta törvaringssätten m. m, behandlas här mera ut-
torligt, noggrant, och i stöd af säkrare grunder,
än 1 någon annan för Oss bekant kokbk.
Thumbnail