Article Image
Uti W. Lundequist Komp:s Bokhandel, vid Myntga. tan, samt hos de flesta Bokhandlare i riket: i . Handbok för -Dryckers Beredning. Eller tydlig anvisning att på det enklaste sä, äfven uti smärre hushåll, utan jäsaing och destillation tillreda öfver 300 serskitda slags, så väl kalla och varma, som spirituösa och vindrycker, af en erfaren husmoder (h. 32 sk, bko) ; Här börjas med beredning af the, urval af den bästa sort och igenkäuvningstecken på förfalskadt; Kaffe af flera slag och surrogater för detsamma; Chokolad och dess surrogater, 17 sorter. Derefter beskrifvas tillredningar af varma vindrycker, omkring 30 sorter, såsom Gloriat, Glödgadt vin, Toddy, varm Bischof, Vhist, Hoppelpoppel, Engelskt mjölkwey, Punsch å PAnglais, Punsch royal, Äggpunsch, Amerikansk punsch, stålpuasch, mjölkpunscb, gubbpunsch, o (ll. .sorter punsch, m m. så komma föreskrifter för kalla vindryckers och spirituösa dryckers beredning, öfver go sorter, hvårunder likörberedning förekommer. Här upptagas alla slags bäroch kryddviner, bischof, prälat, kardinal, clarct, artificielt champagnevin, glace-puusch, grogg af flera slag, ratafior af 15 sorter, m. m. Derpå öfvergår författarinnan till läskande drycker, öfver 40 sorter, hvaribland förekomma alla slegs fruktvattea, julep, mandelmjölk och limonader f många slag, flera sorter siraper, att uppblandade begagnas till läskande drycker, säsom ättikesirap, halionsirap, körsr rssiap, m. m. Till slut äro upptagna drycker för sjuka, som af flera läkare ansetts ändamälsenliga, sasom hafredryck, korndryck. fenkolsdryck, stålvin m. m.

25 januari 1836, sida 4

Thumbnail