Article Image
s Handbok
för
Dryckers Beredning.
Eller tydlig anvisning att på det enklaste sätt, äfven
uti smärre busbålt, utan jäsning och destillation
tillreda öfver 300 serskitda slags, få väl kalla
F och varma, som spirituösa och vindrycker,
af en erfaren husmoder,
(h. 32 sk, bko)
Här börjas med beredning af the, urval af den bästa sort
ech igenkänningstecken på förfalskad!; Kaffe af flera slag
och surrogater för detsamma; Chokoläd och dess surrogater,
17 sorter. Derefter beskrifvas tillredningar af varma vin-
drycker, omkring 30 sorter, såsom Gloriat, Glödgadt vin,
Toddy, varm Bischof, Whist, Hoppelpoppel, Engelskt mjölk-
wey, Punsch å P Anglais, Punsch royal, Äggpunsch, Ameri-
kansk punsch, stälpunsch, mjölkpunscb, gubbpunsch, o (l.
sorter punsch, m. m. Så komma föreskrifter för kalla vin-
dryckers och spirituösa dryckers beredning, öfver 99 sorter,
hvarunder likörberedning förekommer. Här upptagas alla
slags bär- och kryddviner, bischof, prälat, kardinal, clarct,
artificielt champagnevin, glace-punsch,! grogg af flera slag,
ratafior af 15 sorter, m. m. Derpå öfvergår författarinnan
till läskande drycker, öfver 40 sorter, hvaribland förekom-
ma alla slags fruktvatten, julep, mandelmjölk och limonader
af många slag, Hera sorter siraper, att uppblandade begag-
nas till läskande drycker såsom ättikesirap, hallonsirap, körs-
bärssirap, am. m. Till slut äro upptagna drycker för sjuka,
som af flera läkare ansetts ändamälsenliga, såsom-hafredryck,
korndryck, fenkolsd-eyck, stålvin, m. m.
Thumbnail