Article Image
s Handbok för Dryckers Beredning. Eller tydlig anvisning att på det enklaste sätt, äfven uti smärre busbålt, utan jäsning och destillation tillreda öfver 300 serskitda slags, få väl kalla F och varma, som spirituösa och vindrycker, af en erfaren husmoder, (h. 32 sk, bko) Här börjas med beredning af the, urval af den bästa sort ech igenkänningstecken på förfalskad!; Kaffe af flera slag och surrogater för detsamma; Chokoläd och dess surrogater, 17 sorter. Derefter beskrifvas tillredningar af varma vindrycker, omkring 30 sorter, såsom Gloriat, Glödgadt vin, Toddy, varm Bischof, Whist, Hoppelpoppel, Engelskt mjölkwey, Punsch å P Anglais, Punsch royal, Äggpunsch, Amerikansk punsch, stälpunsch, mjölkpunscb, gubbpunsch, o (l. sorter punsch, m. m. Så komma föreskrifter för kalla vindryckers och spirituösa dryckers beredning, öfver 99 sorter, hvarunder likörberedning förekommer. Här upptagas alla slags bäroch kryddviner, bischof, prälat, kardinal, clarct, artificielt champagnevin, glace-punsch,! grogg af flera slag, ratafior af 15 sorter, m. m. Derpå öfvergår författarinnan till läskande drycker, öfver 40 sorter, hvaribland förekomma alla slags fruktvatten, julep, mandelmjölk och limonader af många slag, Hera sorter siraper, att uppblandade begagnas till läskande drycker såsom ättikesirap, hallonsirap, körsbärssirap, am. m. Till slut äro upptagna drycker för sjuka, som af flera läkare ansetts ändamälsenliga, såsom-hafredryck, korndryck, fenkolsd-eyck, stålvin, m. m.

19 januari 1836, sida 4

Thumbnail